Anunţuri şi Evenimente

Fii proprietar al unei afaceri de succes - extinde-ți activitatea în regiune și în întreaga lume

 

CEED MOLDOVA, este un proiect lansat de companiile ProConsulting SRL și Centrul de Consultanță în Afaceri (CCA), care face parte din rețeaua globală CEED  Global (Center for Entrepreneurship and Executive Development)   a organizației SEAF (Small Entreprise Assistance Funds) cu oficiul central în SUA, care prin diferite programe de dezvoltare oferă accesul la know-how şi la contacte de afaceri de care au nevoie antreprenorii pentru a accelera dezvoltarea businessului lor şi a promova o cultură antreprenorială la nivel internațional

CEED Moldova și-a început activitatea și primul eveniment la care a participat Echipa CEED Moldova a fost în Zagreb, Croația, în perioada 20-21 Mai la a 7-a Generație a Conferinței Regionale,  cu tematica  "Fii proprietar al unei afaceri de succes - extinde-ți activitatea în regiune și în întreaga lume”,   unde au mai mulți de 200 de antreprenori și investitori din toată Europa de Sud și Balcani s-au întrunit.

Evenimentul a fost planificat în așa termeni de timp încât să aibă loc doar cu câteva săptămâni înainte de aderarea Croației la Uniunea Europeană. Scopul fiind în extinderea oportunităților în conformitate cu noile provocări. Croația a trecut la o nouă etapă în dezvoltare, care îi va permite să concureze pentru investiții cot la cot cu majoritatea țărilor membre OCDE. 

La acest moment apar câteva întrebări retorice, cum ar fi: Sunt gata antreprenorii din Croația să lupte în “Liga Principală”? Luând în considerație că atenția maximală a fost focusată pe întreaga regiune, întrebarea este daca antreprenorii din balcani sunt orientați spre succes?  

Pentru a oferi ceva mai multă inspirație și o mai bună pătrundere a subiectului CEED a invitat doi antreprenori cu renume pentru ca aceștia să își împărtășească experiența cu cercul de oameni de afaceri..

Jim Connor a fost implicat în aplicații de CEO, CFO, Trezorier al  Sand Hill Angels, este Director de Bord  a Liftopia, First Focus Learning Systems, Tabtor, Inc. și  the Angel Capital Association (ACA).

Bob Rosenschein este un antreprenor online American care trăiește și își desfășoară activitatea în Israel. El este fondatorul și a fost CEO și Președinte la   Answers.com, a top-20 U.S. website, până în Mai 2011, până când a fost procurat de Holdingul Summit Partner’s AFCV la suma de $127 milioane. Recent Bob a lansat Curiyo (www.curiyo.com) pe care l-a prezentat în Zagreb.

Acești doi valoroși antreprenori au venit cu sfaturi din experiența proprie. Sfaturile lor au fost următoarele: “Ca să fiți luați în serios de către investitorii de la angels, trebuie sa fii bun la ceva, să ai un model de business viabil în special la capitolele cu clienții și fluxul de numerar ” – Jim Connor, “Să mergeți înainte cu confidență dar cu măsură” – Bib Rosenshein.

După prezentările lui  Jim și Bob li  s-au alăturat Steve Eastham de la  USAID și  Rich Sheridan, CEO la Small Enterprise Assistance Funds (SEAF) pentru a modera panelul pentru atragerea investițiilor.  

Opt antreprenori s-au folosit de ocazia oferită și au prezentat proiectele, care necesită investiții similare cu cele prezentate în Silicon Valley sau Tel Aviv.

Katarina Čeh of Animacel

  • Damir Sabor,Photopay, Croația.Photopayeste cel mai ușor mod de a achita toate plățile prin telefon.
  • Katarina Čeh,Animacel,Slovenia.Animacel
  • Ratko Mutavdzić,Remixer, Croatia.Remixer
  • Branislave Bajlovski,Shopvoice, Slovenia.Shopvoice permite în timp real comunicarea și perceperea clientului pe baya platformelor de e-coomerce și magazinelor online
  • Matej Peršolja,Carlock, Slovenia.Carlockeste o alarmă inovativă pentru mașini.
  • Damir Kervina,Naymit, Slovenia.Naymit este o rezolvare a problemei cu identificarea locației.

 

Evenimentul a finisat cu o recepție la etajul cel mai de sus a hotelului Westin, având ca priveliște linia orizontului a Capitalului din Croația.   Rezultatele obținute pentru comunitatea CEED în ultimele două zile din luna mai,  au fost impresiile noi, legături noi, energia revigorantă, au sesizat ce pași trebuie să întreprindă în afacerile lor și ce beneficii le poate oferi businessul în regiune.