UTA Găgăuzia și raionul Taraclia primesc granturi de la Uniunea Europeană

 

15 afaceri din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia au primit finanțări nerambursabile din partea Uniunii Europene, prin Programul „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și Taraclia” (SARD), finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD

Pe 15 noiembrie 2016 a luat sfârșit concursul business-proiectelor în Comrat, Ceadîr-Lunga, Vulcănești și Taraclia. 76 de cereri au fost recepționate și evaluate de echipa de evaluare.

În urma procesului de evaluare, 15 afaceri din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia vor primi peste 231 900 USD pentru a-și implementa ideea propusă în cadrul concursului de business-proiecte.

„Programul SARD, finanțat de Uniunea Europeană, are ca scop oferirea asistenței financiare pentru întreprinderile mici, ce reprezintă baza pentru stabilitatea economică din Găgăuzia și Taraclia. În urma evaluării cererilor depuse, ne-am confruntat cu o sarcină dificilă - de a alege cel mai demn de cei mai buni. Aș dori să anunț pe toți aplicanții neselectați să nu renunțe, dacă proiectul nu a trecut în prima rundă. Trebuie să participe la a doua rundă, având posibilitatea perfecționării business-proiectul înaintat anterior”, a declarat Sebov Dumitru, specialist dezvoltarea afacerii, ProConsulting SRL.

Cei 15 câștigători a granturilor Uniunii Europene:

³Mellang&Compani SRL

³Azamet Pro SRL

³Slav&Ka SRL

³Agro Expert SRL

³Moroi SRL

³Petrov Fiodor Dmitri GȚ

³CC UniversalCoop din Ceadîr-Lunga

³ProMetal Grup SRL

³Duloglo Vic SRL

³C.G.L. – Prim SRL

³Гаргалык Михаил Михайлович GȚ

³Warta & Co SRL

³Cardașlîc SRL

³LegSud SRL

³Fără Fum SRL

 

Companiile beneficiare primesc finanțare europeană pentru afacerile lor, beneficiază de asistență tehnică și de consultanță pentru dezvoltarea afacerilor.

Granturile oferite de Uniunea Europeană vor avea ca efect majorarea locurilor de muncă (circa 90 locuri de muncă noi), apariția noilor oportunități de dezvoltare a business-ului mic și mijlociu, și susținerea inițiativei antreprenorilor din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia.

Important! Al doilea concurs de business-proiecte a fost lansat în martie 2017, iar cererile de grant pot fi depuse până la 02 mai, 17:00. Pentru mai multe detalii referitor la al doilea concurs: http://proconsulting.md/ro/17-press-center/announcements-and-events/292-2